NajnovijeNekategorizirano

33.obljetnica osnutka HDZ-a u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji

Domaćini svečane obljetnice bili su predsjednica Županijske organizacije Nada Murganić i predsjednik GO HDZ-a grada Karlovca Damir Mandić. Uz njih, brojnim okupljenima obratila se i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i utemeljiteljica Hrvojka Božić.

Vi ste bili dovoljno hrabri da se odazovete pozivu prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana da osnujete Hrvatsku demokratsku zajednice,najjaču političku strankau tada,a ostala je to i danas.
Predsjednik je prepoznao važan trenutak da se počne ostvarivati tisućljetni san Hrvata i da mi danas imamo samostalnu državu Hrvatsku
.”- istaknula je predsjednica ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić.

Predsjednik GO HDZ-a grada Karlovca Damir Mandić čestitao je utemeljiteljima koji su prije 33 godine čista i otvorena srca krenuli stvarati stranku koja je danas najjača stožerna stranka u Republici Hrvatskoj :”Hrvatska država živi na temeljima branitelja i mi im trebamo zauvijek ostati zahvalni.
Mi znamo pokrenuti projekte, a hvala premijeru, ministrima koji su nam zaista uvijek na raspolaganju.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin je naglasila: “Ove godine županije slave 30 godina svojeg osnutka i s ponosom možemo reći da našu županiju cijelo to vrijeme vodi Hrvatska demokratska zajednica. Često nam kažu da smo utvrda HDZ i jesmo. Međutim, ne smijemo se opustiti.
Mi svoj razvoj baziramo na geoprometnom položaju,u srcu hrvatske, na gospodarskoj snazi prerađivačke industrije, turizmu. Moram ponoviti da je Karlovačka županija poslije grada Karlovca najposjećenija kontinentalna županija . Nama se turizam ne događa,mi njime upravljamo.
Sve to,plod je rada naših ljudi,smjera kojim mi idemo.
Na tragu rada svojih prethodnika pokrenuli smo projekte, a uz veliku pomoć Vlade Andreja Plenkovića snažno krećemo naprijed.
Neka nam i dalje temeljne vrijednosti budu dom, sloboda,poštenje i obitelj.

Inspirativan i emotivan govor imala je utemeljiteljica Hrvojka Božić: “Hrvatska demokratska zajednica oduvijek je znala svoj put, cilj kojim treba ići, a imala je snagu da se taj put i ostvari.
Mi smo danas  okrenuti sadašnjem HDZ-u, HDZ-u koji realizira strateške ciljeve i interese, a na županijskoj i gradskoj razini odlične projekte revitalizacije.
U stranačkim tijelima ne libite se iznositi različite prijedloge, jer mi smo HDZ osnovali kao demokratsku stranku i to nam treba da bi išli naprijed.”

Svojim dolaskom svečanost su uveličali i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, akademik Željko Reiner, potpredsjednica HDZ-a Zdravka Bušić, saborske zastupnice Marija Jelkovac, Maja Grba Bujević i zastupnik Ivan Ćelić, državni tajnici Bernard Gršić, Tomislav Družak i Tugomir Majdak.

Brojni utemeljitelji, glavni tajnik Županijske organizacije Darko Bebić, gradonačelnici, načelnici, predsjednici gradskih, općinskih i temeljnih organizacija, članovi i simpatizeri pokazali su zajedništvo i snagu kakvu ima samo najjača stranka u RH HDZ – Hrvatska demokratska zajednica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)