HDZizboriNajnovije

HDZ pobijedio u svih 5 gradova Karlovačke županije i čak 13 općina

Ivana Rumenović <ivanarumenovic@gmail.com>13:34 (prije 4 minute)
prima ja

Hrvatska demokratska zajednica na europskim izborima osvojila je šest mandata i tako još jednom pokazala da je najjača stožerna stranka u RH.

HDZ je ostvario i odličan rezultat u Karlovačkoj županiji, utvrdi HDZ-a. Prije 5 godina, HDZ je imao 31,13 posto osvojenih glasova, a na ovim izborima čak 42,80 posto. Pobjeda je ostvarena u svih 5 gradova županije i 13 općina.

Predsjednica ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić zahvalila je svim biračima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su svoje povjerenje dali HDZ-u: „ Ovo je već u nešto više od mjesec dana druga zaredom velika pobjeda, a i u kontinuitetu pobjeda HDZ-a na svim izborima. Karlovac ima i svoju predstavnicu u EU parlamentu, a to je Karlovčanka Nikolina Brnjac, dosadašnja ministrica turizma i sporta. 

 „Stanovnici Karlovačke županije dali su povjerenje onima koji nisu bili slučajni prolaznici kroz županiju već onima koji su u proteklih 5 godina bili prisutni na terenu. Pokazalo se da je članstvo u EU iznimno vrijedno za našu domovinu, da koristimo europska sredstva kako bi unaprijedili život i standard na našem području, unaprijedili kvalitetu i gospodarski se još više razvijali te kao što je bio i slogan, „bili snažna i važna“ članica Europske unije. U tom smjeru ćemo nastaviti i dalje raditi, vjerujem da će i naši parlamentarci imati puno posla, ali i da će i dalje pozicionirati našu domovinu kao vrijednu članicu. HDZ je u Karlovačkoj županiji utvrda, naša boja je plava i ona je postala još jača, snažnija i važnija.“, istaknula je županica Martina Furdek Hajdin.

 U ime GO HDZ-a Grada Karlovca, potpredsjednik Gradske organizacije Marin Svetić zahvalio je Karlovčankama i Karlovčanima koji su izašli na EU izbore i dali povjerenje HDZ-u, a posebno svim članicama i članovima po temeljnim organizacijama te simpatizerima. Izlaznost u Karlovcu je bila je nešto manja od 25%, a rezultirala se sa pobjedom HDZ-a sa više od 40% glasova. 

Veliku pobjedu ostvario je i HDZ u Ogulinu, nakon parlamentarnih izbora, druga pobjeda u nizu. Ogulinke i Ogulinci dali su više od 46 posto svojih glasova HDZ-u. „To je veliki rezultat i rada naše Vlade na čelu s Andrejem Plenkovićem, ali i prepoznali su i važnost kandidata koji su zajedno na Listi broj 5, vrlo važni i dobri ljudi koji će radeći u EU parlamentu raditi na dobrobit Hrvatske. HDZ je u izborima za Hrvatski sabor, a li i u ovim izborima za EU parlament gotovo u svim mjesnim odborima osvojo većinu glasova, a posebno bih istaknula pobjedu nad SDP-ovim gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem u njegovom mjesnom odboru.“, istaknula je predsjednica GO HDZ-a Grada Ogulina Anđelka Salopek. 

Predsjednik OO HDZ-a Općine Josipdol i načelnik Općine Josipdol Dragan Rudančić zahvalio je svim članicama i članovima na povjerenju koje su dali HDZ-u i istaknuo kako je od ukupnog broja glasova HDZ osvojio 54 posto u odnosu na SDP, koji je osvojio svega 14 posto u Josipdolu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)